HVA BØR FINNES I SKAPET SOM HØRER TIL HØNSEFLOKKEN ? ..

Jeg får endel spørsmål fra nye hønseeiere hvor det ofte spørres om hva kan være lurt å ha hvis ei høne trenger litt hjelp . Da er ikke parasett og plaster det rette selv om vi ofte tenker slik 🤭 .

Det skal aldri brukes medisin , salver eller lignende på fjørfe som er beregnet på mennesker eller andre dyr så sant ikke veterinær har godkjent dette til slik bruk . Husk det ! 🤪 

Jeg ønsker først å fremst å bruke midler som er laget av naturlige stoffer og av den enkle grunn at de er milde og ikke kan skape resistens hverken hos bakterier eller uttøy .

På denne siden  vil jeg vise produkter jeg har selv god erfaring med og som jeg erfaringsmessig vet virker etter hensikten .

Jeg har også noen preparater som er respetbelagte og de omtales da på en annen side .

SÅRSPRAY

100% naturlig spray for å fremme sårheling.

Et naturlig alternativ til antibiotika, virker mot sopp, bakterier, eksem, vorter og andre hudirritasjoner. Veldig bra å bruke for kutt og skrubbsår, skrubbsår og åpne sår. Til utvortes bruk.

Dette produktet er også høyt anbefalt for sår som gror dårlig, og infiserte sår. Den beskytter og lindrer irritert og skadet hud. Den er også svært godt egnet for behandling av større sår, hudområder og for behandling av områder som er vanskelig å nå.

Det gir en rask reparasjon av vev og reduserer dannelse av arrvev.

Ytterligere informasjon: Meget fordelaktig spray med en jevn væskefordeling gjennom luftsprøyte fra flasken. Helt naturlig! På grunn av størrelsen og vekten på flasken er den også veldig praktisk å bære med deg. Det er ingen kjente bivirkninger eller kontraindikasjoner. Også aktuell som forebyggende.

Fungerer også godt på menneskehud.

Bruk: Spray en til to ganger daglig på såret eller irritert hud. Sprayen inneholder ingen KFK og er miljøvennlig. Aktive forbindelser: Eteriske oljer, ringblomst, kamille.

 

PURPLE SPRAY

 

Lilla spray har blitt brukt i århundrer i hudpleie som et naturlig helbredende og lindrende produkt. Inneholder kamilletea treelavendel og arnica, og har gode anti-bakterielle, anti-soppanti-virus og helbredende egenskaper, og er derfor ideell for bruk på sår, kutt, skrubbsår, skorper, bitt og sprukken hud.

 Blir også kalt blåspray.

Perfekt til førstehjelpsskrinet for fjærfe!

 

ANTIHAKK SPRAY .

Helt naturlig, ikke-giftig, anti hakkespray utviklet for å hjelpe med å hindre fjærhakking hos fjørfe .

Anti - hakke Spray : En helt naturlig, ikke-giftig, anti hakkespray for å hjelpe avskrekke fjærhakking hos fjørfe inkludert høns, kalkuner og andre fugler. Anti - hakkespray vil bidra til å avskrekke hakking mens den virker lindrende og beroligende på såre områder .

Inneholder : Anti - hakke spray inneholder konsentrerte urte og eteriske oljer og har naturlige desinfiserende og anti - bakterielle egenskaper for å beskytte sårbare og såre områder mot smitte.

Avskrekkende mot fjærhakking : Vi anbefaler at du bruker Anti - hakke Spray regelmessig som avskrekking for hjelp til å avskrekke fjærhakking hos fjørfe som kan være de første skrittene mot kannibalisme .

Forebygging: Forebygging er alltid det beste alternativet, og det er viktig å stoppe denne atferden før et utbrudd oppstår og sprer seg i hele flokken .
Det er enighet om at årsakene til fjærhakkingr kan være en kombinasjon av genetikk og miljø der fuglen holdes.
Nøye utvelgelse av en god genetisk flokk og god praksis kan forhindre de fleste problemer forbundet med aggressiv fjærhakking og kannibalisme. Selv om årsakene til kannibalisme ikke er fullt ut forstått, kan en medvirkende faktor være utilfredsstillende boforhold. Fjærhakking er kjent for å være verre hos burhøns enn hos frittgående høns . Overbefolkning, overdreven sterkt lys , romtemperatur under 20C, utilstrekkelig tilgang til mat, vann ,vagler og verpekasser, mangler på kosttilskudd, parasitter som lus og midd og skadde fugler igjen i flokken, er alle andre faktorer som kan være å klandre for mobbing .
Fjæhakking i fjørfeflokker er vanligvis rettet mot området rundt organåpninger, hale, kropp, føtter og hode og kan variere fra milde fjærhakkinger til en svært aggressiv form . Jevnlig sjekk for hapartiet for tegn. Dessverre så blir fjærkre tiltrukket av blod slik at det minste friske sår som kan føre til blødninger og kannibalistik oppførsel, hvor oppriving og konsumering av vev, hud og organer kan finne sted.

Egnet for bruk i økologisk landbruk : Dette produktet faller inn i fritatt kategori av produkter som bruker bare planteoljer som aktive ingredienser, som er oppført i Anneks IIB ( plantevernmidler ) i rådsforordning ( EØF) nr. 2092/91 ( med endringer) , og er derfor egnet til bruk i organiske systemer .

SPOT ON MOT UTØY .

 

ARDAP SPOT-ON med den naturlige ingrediensen "pyrethrum" fra planten krysantemum er et svært effektivt middel for ekstern bruk hos fugler og duer.

Det gir pålitelig, naturlig og langvarig beskyttelse mot flått (Rhipicephalus sanguineus, Icodes ricinus) og lopper (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis).

Den eneste administrasjonen av et ARDAP SPOT-ON-rør (i henhold til instruksjonene) beskytter mot flått og lopper i opptil 4 uker før gjeninfeksjon.

Hver pakke leveres med en pipette som inneholder 2 x 4,0 ml ARDAP SPOT-On.

E -VITAMIN PULVER

 

Quiko E-vitamin vannoppløselig eller brukt som pulver blandes det med eggfor. Denne produktet er viktig for den generelle helsen til alle fugler og bistår i oppbyggingen og bevaring av vevceller.

Det har effektive og vidtrekkende fordeler på hele metabolismen. Viktigst er å øke fruktbarheten før - og gjennom hele hekkesesongen

B -VITAMIN FLYTENDE .

 

En effektiv kombinasjon av B-vitaminer. Vitamin B hindrer vekstforstyrrelser og sikrer en ukomplisert metabolisme.

Den har en positiv effekt på den generelle avlsegenskapen og øker klekkeresultatene. Forhindrer nervesykdommer, dvs. sving på hodet.

Størrelse: 100 ml

TONIC FOR FJÆR , BEIN OG EGGSKALL .

 

Agrivite Enhance Feather Shell ´n´ Bone Tonic, 500 ml flaske med mål, fra Agrivite er et intensivt kalsium og vitamin D3 flytende supplement for utvikling av beinstyrke, kvalitet på eggeskall og for å støtte fjærutvikling.

Vitamin D3 gjør at kroppen kan absorbere kalsium.

Mikrolementet magnesium er avgjørende for bein- og eggskjellmatrisen.

Tilsett 5 ml per liter til drikkevann, skift vann daglig. Gi i 3-7 dager deretter en dag i uken.

Aktive ingredienser: vitamin D3; Kalsium; magnesium

SPRØYTE UTEN NÅL

Sterile syringe/sprøyter uten nål, 5 ml i forpakning.Til dosering av flytende Ropa B og andre midler som skal måles i ml ..

ROPA - BE ELEKTRO .

 

Forsupplement for duer. Ropa-B Electro Sol. er en kraftig løsning som består av elektrolytter, aminosyrer og vitaminer, og sikrer en rask og balansert væskegjenoppretting etter ekstrem fysisk ytelse eller etter sykdom(tynn avføring).

Elektrolytter sørger for at væske absorberes raskere og at væsken holdes lenger. Derfor går ikke viktige stoffer tapt i avføringen. Det sikrer også en optimal syrebasebalanse i muskel og blod.

Aminosyrer (byggesteiner av proteiner), er viktige for bevaring og vekst av muskelvev. Vitaminer støtter energi metabolisme og en helhetlig helse. 

Dosering: 

Avlstid og tynn avføring: 5 dager, 30ml per liter drikkevann.

Øke kraften: 1 til 2 ganger i uken, 15 ml per liter drikkevann. 

Innhold: 500 ml

PLASTER PÅ SPRAY .


Zinkoxyid salvespray. Salvespray beskytter mot sårbetennelse, svette, urin, vann, ect. Miljøvenlig, inneholder ikke CFC.

ET LITE SKAP ER ALT DU TRENGER .

Som du sikkert aner er det litt til sårstell ,litt til utøykontroll og generelt litt til mangler som kan oppstå av forskjellige grunner .

Høns er generelt veldig friske av seg ... hvis vi gjør ting på skikkelig vis fra dag 1 🙂 . Oppstår det ting med dine fugler du er usikker på så kontakt veterinær for råd .