DEN LILLE SPORTY !

Moderne engelske kamphøns ( dverg ) er en sjarmerende og tillitsfull rase . Den er høyreist og særdeles lettbeint og elegant .

Hønene er utpregede periodeverpere men solide rugehøner som også passer godt på sine kyllinger . Dette er vel den eneste rasen jeg noen gang har hatt som " temmer seg selv " 🤩 . Tilliten til mennesker vokser med alderen og de er nyskjerrige og vil følge med på alt du måtte foreta deg . I og med at disse går under kamphøns så har de en noe sparsom fjørdrakt ( uten dun ) , dette gjør at de gjerne vil ha det frostfritt i hønsehuset vinterstid .

De tåler kulde men er klart mer komfortable under noe varmere forhold . Disse små kamphønsdvergene er overhode ikke kamphøns i ordets rette forstand lenger og de har et fredelig temperament .  Inntrykket av rasen er at de er fryktløse og svært våkne og vaktsomme men likevel fredelige av seg .

 Opprinnelse: England


Vekt: Hane 600 g Høne 450-500 g


Egg: Minstevekt 25g Idealvekt 28g Hvit/kremet

 Kardinalpunkt : 

Kroppsholdning , fjærdrakt , styrke og eleganse .


 Gullhalset og Sølvhalset er de mest vanlige fargevariantene her i Norge  men finnes i hvit/ rødsadlet , blå / gullbrystet , hvit og svart også.

I opprinnelseslandet England finnes de i mer enn 15 fargevarianter .